Project: Severn Valley Country Park

 

Client: Shropshire Council

Severn Valley Country Park is a key destination in the wider Severn Valley and attracts over 200,000 visitors each year. Pleydell Smithyman Limited were commissioned to design and oversee the construction of a new £100,000 natural play space.

Our design concept sought to explore the natural elements of the park and interpret habitats such as woodland, open water and the local geology to reflect the spirit and atmosphere of the landscape.

The new play space was opened in the summer of 2010 and has proved so popular that Pleydell Smithyman Limited has recently been commissioned to design an extension to the playspace, which focuses on sensory stimulation and provides an integrated space for families with less able children.